Plantasjen leker gjemsel på nett

plantasjen.no er ikke indeksert i Google

Plantasjen har fått mye pepper de siste ukene siden Regnskogfondet har kåret de til årets regnskogversting. Når du søker etter Plantasjen i hvilken som helst søkemotor får du opp treff fra nettsteder som skriver negativt om Plantasjen. Et dusin av konkurrentene til Plantasjen har opprettet annonser i Google AdWords med plantasjen som søkeord. I tillegg til negativ omtale av Plantasjen, kommer det dermed også frem annonser til deres konkurrenter. På toppen av det hele er ikke plantasjen.no indeksert i Google, så Plantasjen har ingen mulighet til selv å demme opp for all den negative omtalen som dukker opp ved søk.

Jeg trodde et øyeblikk at plantasjen.no var utestengt fra Google, men de har nok rotet det til selv. Hva som er årsaken til det er jeg ikke helt sikker på, men en sjekk av HTTP-statuskode gir «HTTP/1.1 500 Internal Server Error«. Det normale er «HTTP/1.1 200 OK» eller «HTTP/1.1 301 Moved Permanently» ved redirect til nytt domene. Dette er trolig årsaken til at crawlerne til Google ikke indekserer www.plantasjen.no. Her har utviklerne til Plantasjen gjort etter eller annet rart som jeg ikke klarer å se fra utsiden. Det første jeg ville ha gjort er å gå i gjennom asp.net scriptene for å se om det er utført dårlig håndtverk i noen av disse.

For en ukes tid siden, da jeg søkte på Plantasjen, var plantagen.com første relevante treff. Den gang ga besøk på www.plantagen.com Bad Request (Invalid Hostname), men dette er nå fikset med en «HTTP/1.1 301 Moved Permanently» til Plantasjen sin internasjonale hjemmeside. Dessverre for Plantasjen sin del var de for sent ute med å fikse dette, så plantagen.com har falt ut av indeksen til Google.

Plantasjen har mye å ta tak i når det gjelder kvalitetssikring. Både de som har ansvaret for hvilke varer som skal selges og de som har ansvaret for nettsiden bør skjerpe seg.

Server header på din egen nettside kan du sjekke hos seoconsultants.com

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Twitter
 • Live
 • email
 • Print

1 kommentar »

 1. Plantasjen er tilbake i Google | forfang.info

  15. juli 2008 , 16:52

  […] er indeksert i Google igjen etter at de lekte gjemsel på nett i vår. I perioden etter at jeg skrev forrige innlegg om Plantasjen hadde jeg mange besøk på […]

Legg igjen en kommentar