Google beskytter oss mot skadelig programvare

Ved en tilfeldighet oppdaget jeg at Google beskytter surferne mot å gå til nettsteder som kan infisere datamaskinen med skadelig programvare. Hvis du klikker på søkeresultatet til infiserte sider kommer du til en side med en sikkerhetsadvarsel om at du ikke bør besøke nettsiden.

Skermdump fra Google

Dette er vel et resultat av et massivt hacker-angrep mot norske nettsteder som digi.no skrev en artikkel om for en tid tilbake. Over 80 offentlige og 520 private norske nettsteder har vært (er fortsatt?) infisert.

Spørsmålet er om Google vil utestenge disse nettsidene fra søkeresultatene etterhvert?

Telenor Security Operations Centre (TSOC) har opprettet en blogg der de legger ut sikkerhetsinformasjon. Det er tydelig at noen av de maskinene som er infisert av disse angrepene har min epost adresse lagret i epost-programmet. Den siste tiden har det strømmet på med phising forsøk på en epost adresse jeg har hatt spamfri i mange år. Er det noen som ikke har fått epost fra «The Royal Bank of Scotland» den siste måneden?

Phising mail

Det er slettes ikke alle infiserte nettsider Google gir advarsel om. For å beskytte din egen datamaskin må du ha programvare som beskytter deg mot virus og spyware. Husk også å oppdatere disse programmene daglig. Å bruke Opera eller Firefox som nettleser er også et godt sikkerhetstiltak.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar