Internett gir svar på hvem som bør bookes til neste års festival

Festivalsommeren er godt i gang. Mange av festivalene er vel overstått med klingende mynt i kassa for noen, mens andre må møte hos kemneren. Kan man egentlig vite hva folk vil høre på festival? Ja, man må bare spørre først. Å ta en titt på listen over platesalg er en måte, men dagens ungdom laster (kjøper?) heller sangene de vil høre fra Internett enn å kjøpe en CD. Med hjelp av søkestatistikk kan man raskt få vite hva hele verden er på søk etter. Et av verktøyene er Google Trends.

Google trends

Skjermdump fra Google Trends med søkevolumstatistikk på Metallica, Iron Maiden og Deep Purple de siste 12 månedene i Norge.

Den øverste grafen viser søkevolum på de nevnte bandene. Deep Purple hadde så lavt søkevolum i Norge at det ikke gir noe resultat. Den nederste grafen viser hvor mange nyhetsartikler de forskjellige har fått. Under grafene vil man også få listet søkevolumet fra fylker/regioner og byer. Vær oppmerksom på at en person som fysisk surfer fra f.eks Steinkjer ikke nødvendigvis blir registrert på riktig by/fylke hvis internettilbyderen ikke har en nøyaktig registrering av IP-adressen for å fastslå plassering.

Det må til et ganske høyt søkevolum for at du skal få noen god statistikk fra Google Trends, så mindre brukte søkeord vil ikke gi resultat ved geografisk selektering.

Både Metallica og Iron Maiden har hatt konserter i Norge for ikke lenge siden med fulle hus. Deep Purple skal spille på Steinkjer om to uker. Med bakgrunn i resultatet fra Google Trends, så tror jeg dessverre at det ikke blir fullt hus på denne konserten.

Vil jeg få rett i denne spådommen og kan søketrender på internett være en av faktorene man kan bruke når man skal booke band?

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Twitter
  • Live
  • email
  • Print

Legg igjen en kommentar