Blokkering av bannerannonser

Jeg har begynt å blokkere bannerannonser i nettleseren min. Årsaken til det er ikke at jeg synes bannerannonser i seg selv er så irriterende. Som mange andre internettbrukere lider jeg av sykdommen banner blindness, så jeg legger ikke så mye merke til reklamen. Jeg blokkerer bannerannonser fordi flere nettsteder tillater annonser i flash som er svært ressurskrevende. Alt som er ressurskrevende gjør at prosessoren må jobbe mer, som igjen medfører mer støy pga at hastigheten på prosessorvifta øker.

Hvis du bruker Firefox kan du installere Adblock Pluss som fjerner all reklame på de fleste store nettsteder. De som bruker Opera kan blokkere annonser ved å høyreklikke på nettsiden og velge Block Content fra pop-up menyen.

Jeg har forståelse for at anonnsesalg er en viktig inntektskilde for mange nettsteder, men da må de slutte å publisere annonser som er ressurskrevende. Hvis ikke vil leserne blokkere annonsene eller slutte å besøke nettstedet.

Skjermdump fra nettsted uten blokkering av bannerannonser

Skjermdump fra samme nettsted med blokkering av bannerannonser

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar