Nettaviser og lenkeforbud

Hva er det med enkelte nettaviser og forbudet mot bruk av lenker i artikkelkommentarer? Jeg stusset veldig da jeg skrev en kommentar til en nettavis i dag. Jeg trykket send opptil flere ganger før jeg oppdaget at det ikke var tillatt med lenker i teksten. Jeg vet ikke hva som var mest irriterende – advarselen som jeg ikke såg pga at advarselteksten kom under skjermbildet, eller at jeg ikke fikk lagt ved en lenke. Da jeg leste reglene for å skrive kommentarer måtte jeg le litt for meg selv. Punktene under er hentet fra kommentarreglene for gjeldende nettavis.

 1. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 2. Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten
 3. Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på nn.no.

På Internett blir punktene 1 og 2 veldig selvmotsigende i mine øyne. En grei måte å oppgi kilder på nett er nettopp å lenke til kilden. Kanskje er nettavisen redd for at lenken peker til upassende innhold, men siden nettavisen kontrollerer alle innlegg før de publiseres, ser jeg ingen grunn til at det ikke kan være en lenke i teksten.

Skriv gjerne i kommentarfeltet hvis du har en god grunn til at nettaviser ikke bør tillate lenker i kommentarer.

 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Twitter
 • Live
 • email
 • Print

1 kommentar »

 1. Frank Eivind

  4. mai 2009 , 23:19

  Jeg har også irritert meg over dette noen ganger, og er helt enig med deg. Så lenge de skal godkjenne hvert innlegg, hadde det jo ikke vært noe problem å tillate lenker.

  Men de er vel redde for at vi skal linke til konkurrerende nettsiden, og det liker de vel ikke.

  Jeg mener at en lenke til en annen artikkel eller liknende i mange tilfeller er svært berikende for artikkelen man kommenterer.

Legg igjen en kommentar