Blogging på gang med bruk av WordPress

WordPress logoI dette øyeblikk holder jeg på å konfiguere WordPress på mitt domene. Jeg har nemlig planer om å skrive om ulike temaer som jeg er opptatt av. Det jeg skal skrive om er webutvikling, brukervennlighet og markedsføring på internett.

Installasjonen av WordPress er en overkommelig oppgave. Med tilgang til server med støtte for PHP-script og en MySQL database klarer nok de fleste med litt datakompetanse å få det til. Jeg har fått på plass norsk språkpakke, design, søkemotorvennlig url og automatisk sitemap-generering for crawlere fra søkemotorer. Alt dette i løpet av halvannen time. Mer skal på plass etterhvert. Spamfilter på kommentarer må sikkert innstalleres og finjusteres. Google Analytics skal selvfølgelig på plass så fort som mulig for å få statistikk over besøkende. Jeg får surfe litt rundt på siden til WordPress etterhvert for å se hva som finnes av nyttige tilleggspakker. For de som ikke har tilgang til webserver eller som ikke vil innstallere dette selv, kan man registrere seg gratis på wordpress.com for å opprette en blogg.

Som første vurdering av brukervennlighet blir det tommelen opp for WordPress. Verktøyet er enkelt å installere, det finnes gode manualer på flere språk og det er lett å finne informasjon om tilleggspakker. Tiden får vise om jeg må inn og kode selv, for å få siden som jeg vil.

Er det noen som har erfaring med WordPress og har noen tips å dele, så tar jeg gjerne imot en kommentar.

1 kommentar »

  1. Jon Åge

    24. mars 2008 , 01:43

    Det viste seg at den første designmalen jeg valgte fra WordPress ikke var optimalisert for søkemotorer. H1-tagen var ikke tatt i bruk, men likevel tatt med i malen der den inneholdt «main», «sidebar», «footer» etc. H1-tagen var satt til display:none med bruk av css. Dette likte jeg svært dårlig.
    Med bruk av vår venn Google søkte jeg etter «SEO friendly theme wordpress» og fant denne malen. Jeg har sett igjennom kildekoden på jakt etter sikkerthetshull uten å finne noen. Dette fordi malen ikke var lastet ned fra WordPress sin hjemmeside. Med litt småflikking på kode i den nye designmalen begynner ting å ta form. Blant annet har jeg lagt til RSS 2.0 for innlegg og kommentarer.

Legg igjen en kommentar