Krøll for Kvasir

Siden starten av april har Kuttisme.no vært utestengt fra Google. Årsaken til utestengelsen er at bloggen til Kuttisme ble hacket og det ble lagt inn skjulte linker i html-koden til nettsider jeg ikke skal nevne her. Jeg tenkte å se om Kuttisme igjen var blitt indeksert i Google, så jeg søkte på ordet kuttisme. Da jeg såg resultatet av søket stusset jeg fælt. Det at kuttisme.no enda ikke var indeksert var ingen overraskelse, for straffen var på 30 dager. Det som overrasket meg var at første resultatet var fra Kvasir.

Jeg har aldri tidligere sett et søkeresultat fra Kvasir bli vist som søkeresultat i Google. Kvasir bruker jo Google som motor i sine søk, så dette er merkelig. Jeg klikket meg inn på Kvasir og tok et søk på kuttisme der også. Jeg fikk samme resultatet som fra da jeg søkte i Google. Ikke noe overraskende med det, siden det er samme motoren som genererer resultatet. Det som blir veldig feil for Kvasir sin del er at når man klikker på søkeresultatet kommer man tilbake på samme siden!

Hva har skjedd? Har Google begynt å indeksere Kvasir? Har det blitt noe feil i indekseringa til Google etter at kuttisme.no ble utestengt? Kan det ha blitt krøll med Google sin indeksering av en annen nettside (ref. teksten i søkeresultatet), eller er det en feil hos Kvasir, så sider som ikke skal bli indeksert blir det likevel?

Jeg begynte å søke i Google etter andre slike tilfeller da jeg kom over denne siden. Finner du feilen i indekseringa til Kvasir får du sikkert jobben:)

Skjermdump fra stillingsannonse hos Kvasir. Legg merke til datoer.

1 kommentar »

  1. Jon Åge

    23. april 2008 , 16:32

    Jeg har funnet ut at indekseringsproblemet ikke har noe med utestengelsen av kuttisme.no å gjøre i alle fall. Søk i Google med følgende tekst, så får du selv se.

    site:www.kvasir.no * – nettsøk – kvasir

    Er dette en bug eller prøver Kvasir å komme høyt opp i Google på organisk søk?

Legg igjen en kommentar