Problemer med FeedBurner og Google

For en måneds tid siden tok jeg i bruk FeedBurner for å telle hvor mange som abonnerer på min RSS-feed. FeedBurner fungerer veldig bra til dette. Det jeg oppdaget denne uken er at søkefraser jeg tidligere har fått bra besøk på fra Google, nå lenkes til min side på FeedBurner. I går tok jeg noen grep i forhold til dette og la til rel=nofollow» på lenken til RSS-feeden og disallow: /feed/ i robots.txt samt at jeg aktiverte NoIndex under egenskaper i FeedBurner kontoen min. Jeg stusset en del tidligere i dag, da jeg oppdaget at Google ikke viste bloggen min på noen søkefraser som tidligere har gitt bra resultat.

I skrivende øyeblikk er bloggen tilbake i Google, så jeg vet ikke hva som skjedde. Fortsatt kommer RSS feeden (www.forfang.info/feed) frem i søk, men jeg satser på at det forsvinner etter hvert. Det jeg har lært i dag, er at jeg fra dag én skal passe på at RSS feeden ikke blir indeksert i Google. Dette av flere årsaker. For det første vil jeg ikke at lesere av nettsiden min skal komme til FeedBurner i stedet for bloggen, og for det andre ønsker jeg ikke at Google skal indeksere duplikat innhold på mitt domene.

1 kommentar »

 1. Ola Nordmann

  10. juni 2009 , 23:35

  Slik ser min robots.txt:
  (Modellert etter den på johnchow.com) + litt til

  User-agent: Googlebot
  Disallow: /wp-content/
  Disallow: /trackback/
  Disallow: /wp-admin/
  Disallow: /feed/
  Disallow: /archives/
  Disallow: /index.php
  Disallow: /*.php$
  Disallow: /*.js$
  Disallow: /*.inc$
  Disallow: /*.css$
  Disallow: */feed/
  Disallow: */trackback/
  Disallow: /page/
  Disallow: /tag/
  Disallow: /category/
  Disallow: /c/
  Disallow: /t/
  Disallow: /2009/
  Disallow: /2010/
  Disallow: /2011/
  Disallow: /2012/

  User-agent: Mediapartners-Google*
  Disallow: /

  User-agent: ia_archiver
  Disallow: /

  User-agent: duggmirror
  Disallow: /

Legg igjen en kommentar